עמוד הבית בלוג רשלנות רפואית בסרטן שד
רשלנות רפואית בסרטן שד

רשלנות רפואית בסרטן שד

שתף

מהי רשלנות רפואית בסרטן שד?

האבחון והטיפול בסוגים רבים של סרטן עברו כברת דרך בעשור האחרון. התקדמות המדע והטכנולוגיה הביאו לשיטות חדשות לאבחון וטיפול בסוגים רבים של סרטן. גילוי מוקדם וטיפולים חדשים מספקים מענה, מצילים או מאריכים חיים ומשפרים את איכות חייהם של אנשים חולי סרטן. בסרטן השד במיוחד, גילוי מוקדם של הסרטן משפר את סיכויי האישה להחלמה מלאה.  כאשר מחלות קשות אינן מאובחנות במהירות, העיכוב עלול לגרום לטיפולים, כימותרפיה, הקרנות, ניתוחים, כריתת שד ולעיתים אם הסרטן כבר אינו מקומי והוא גרורתי, הוא יסתיים במוות. עיכובים מפחיתים כמעט תמיד את אחוזי ההצלחה בחולי סרטן, ויכולים לשלול כמה אפשרויות טיפול הזמינות רק עם גילוי מוקדם, במקום לקבל רק טיפול תרופתי , יש צורך בטיפול כימי או בניתוח. למרבה הצער, אי אבחון ולטפל בסרטן השד הוא תופעה שכיחה למדי. מקרי רשלנות רבים נובעים מאבחון שגוי, או איחור באבחון של סרטן. לאי אבחון או עיכוב באבחון של סרטן השד של מטופלת, יכול להיות השלכות הרסניות שיעלו בחיים של המטופלת. עיכוב באבחון סרטן השד וסרטן אחר יכול לנבוע ממספר טעויות של רופא משפחה או כירורג שד, הרדיולוג הקורא את הממוגרפיה, הפתולוג המפרש את הביופסיה וגם מספר רופאים יחד. אם רופא המשפחה לא הפנה לכירורג שד או לבדיקת ממוגרפיה בזמן, אם כירורג שד טעה בבדיקת המישוש ולא הבחין בגוש או לא שלח לבדיקה או לביופסיה, אם במהלך הממוגרפיה לא איתרו גוש כחשוד ואם במהלך הביופסיה טעו ולא אבחנו את הגוש כסרטני, לא לקחו דגימה או כל טעות אחרת. השגיאות הבלתי מקובלות הבאות עלולות להוביל לעיכוב הן באבחון הנכון והן בטיפול בזמן:

באילו מקרים תיחשב רשלנות רפואית?

  • אי אבחון גוש ברור במהלך בדיקת שד ידנית
  • התעלמות מהיסטוריה של כאב חריף בשד או הסטוריה של סרטן במשפחה, נשיאת גן
  • אבחון בטעות של גידול כזיהום או צ'יסטה
  • אי חקירת הפרשות מהפטמה
  • קריאה שגויה, אי הזמנה או מעקב אחר ממוגרפיה;
  • אי התחלת טיפול נדרש או מרשם תרופות הכרחיות לפני שהמחלה הופכת לבלתי ניתנת לטיפול;
  • אי הזמנת בדיקות הנחוצות כדי לאשר או לשלול מחלה;
  • שגיאה בקריאת תוצאות מבחן או תמונות;
  • אי הפניה מיידית של המטופל למומחה לבדיקה מתאימה;
  • אי מילוי נהלים סטנדרטיים;
  • אי עריכת בדיקות לאור ההיסטוריה הרפואית או המשפחתית של המטופלת, למשל נשיאת גן או אם יש קרובות משפחה שנפטרו או חלו במחלה;
  • טעות באבחון גידול כשפיר ואי-המלצה על ביופסיה, אולטרסאונד או הסרת שד, כאשר יש צורך בכך.

מה הנזק שעלול להיגרם כתוצאה מאי אבחון ורשלנות רפואית בסרטן שד?

בדיקה נכונה על ידי רופאים היא חיונית. בדיקות כגון ממוגרפיה וביופסיות משמשות בדרך כלל את לאיתור סרטן השד. פעמים רבות רופאים אינם מפנים לבדיקות המכריעות הללו. ישנם גם מצבים שבהם מזמינים את הבדיקות המתאימות, אך הרדיולוג קורא לא נכון או שהפתולוג קורא לא נכון את השקופית, מה שמוביל לעיכוב מכריע בביצוע האבחנה. עיכוב באבחון הסרטן יכול להחמיר את הטיפול או הפרוגנוזה או אפילו יכול להיות קטלני.  ההשפעה וההשלכות שיש לאירועים כאלה על משפחה עלולות להיות משנות חיים. עיכוב באבחון או אי אבחון סרטן השד או סרטן אחר עלול להוביל להוצאות רפואיות, אובדן שכר, שנים של טיפול תרופתי או כימי, הקרנות כואבות, אובדן או ירידת תפקוד, נכות, כריתת שד, ירידה בערך עצמי, אובדן משמעותי באיכות החיים, דיכאון ומצב נפשי קשה ואף מוות.  סרטן מסוים גם לא תמיד נראה בבדיקת ממוגרפיה, במיוחד אצל נשים שיש להן רקמת שד צפופה, במקרים כאלה מומלץ לעשות גם אולטרסאונד, לעתים גידול מסוים יאותר רק ב MRI שזו בדיקה יקרה יותר לקופה ולעתים קרובות לא יאשרו לאשה לבצע אותה, על אף שהיא בדיקה מקיפה יותר שמאבחנת יותר סוגי גידולים, גם בגודל קטן וקשה לאיתור בממוגרפיה. עם זאת, ישנם מקרים של רשלנות, במידה ורדיולוג לא הצליח לראות את הראיות לסרטן השד שהיה קיים ונראה בבדיקת ממוגרפיה אחת או יותר.

מהם גורמי הסיכון לסרטן השד?

רוב סוגי סרטן השד מאובחנים בנשים בנות 55 ומעלה. אם אחד או יותר מבני משפחה אובחנו עם סרטן שד, במיוחד בגיל צעיר, את עלולה להיות בסיכון גבוה יותר לפתח סרטן שד. ירושה של מוטציה של הגן BRCA עשויה גם להגביר את הסיכון לפתח סרטן שד. גורמי סיכון נוספים כוללים התחלת מחזור לפני גיל 12, גיל המעבר המתרחש לאחר גיל 55, אישה שמעולם לא ילדה ​​או לידת ילד ראשון לאחר גיל 30. השימוש באמצעי מניעה אוראליים וכן טיפול הורמונלי לאחר גיל המעבר עלול להגביר את הסיכון. גורמי סיכון נוספים כוללים טיפול קרינתי קודם לחזה, השמנת יתר, שימוש מופרז באלכוהול וחוסר פעילות גופנית.

מה עושים במקרה וחוויתם רשלנות רפואית?

כל רשלנות רופא שגרמה לעיכוב באבחון של סרטן השד עשויה להיות סיבה לשקול פנייה לעורך דין לבחון תביעת רשלנות רפואית אפשרית. כל זאת במידה ואכן ניתן להוכיח כישלון של רופא לטפל כראוי בנוכחות גוש בשד או התעלמות מתסמינים אחרים של סרטן השד, ואי זיהוי נוכחות של סרטן השד ממוגרפיה.

מה צריך להוכיח כדי לזכות בתביעה לאבחון שגוי של סרטן השד?

יש להוכיח שני דברים. ראשית, כי הכישלון באבחון מוקדם של סרטן השד שלך נבע מרשלנות של רופא אחד או יותר. שנית, יש להוכיח שאם סרטן השד היה מאובחן במועד מוקדם יותר, התוצאה הייתה שונה משמעותית.

כיצד אוכל להוכיח שמצבי החמיר בגלל אבחון שגוי של סרטן השד?

זה התפקיד של עורכי הדין המתמחים ברשלנות רפואית, המנתחים את העובדות, כמו גם הרישום והתיק הרפואי. עורכי דין נעזרים במומחים רפואיים בלתי תלויים שיתנו חוות דעת מומחה מטעמם לפיה הייתה רשלנות והדבר הוביל להחמרה משמעותית במצב, המומחה גם יעיד וייחקר על כך. העיכוב באבחון צריך להיות ארוך מספיק כדי שמומחה יסיק שבמקרה הספציפי האיחור הוביל לסרטן שד גרורתי או לטיפול אגרסיבי יותר וכתוצאה מכך לנזק. ככלל, ככל שהאיחור ארוך יותר, כך קל יותר למומחה להגיע למסקנה כזו.

איך לבחור עו"ד רשלנות רפואית

עורכי דין המתמחים ברשלנות רפואית עורכים חקירות ממצות, נעזרים במומחים המוסמכים ביותר כדי להוכיח רשלנות רפואית. כאשר רופא לא מצליח לאבחן סרטן שד, אנו פונים לרופא מומחה לסרטן שד על מנת שיקבע בחוות דעת מפורטת את מלוא הנסיבות של האבחון השגוי ובמקרה של בדיקת ממוגרפיה שגויה, נביא גם רדיולוג מומחה שיבדוק את הדיסק, הצילום או דו"ח הבדיקה. במידת הצורך, משרדי עורכי דין המתמחים ברשלנות רפואית מחזיקים רואי חשבון מומחים ויועצים פיננסיים מכיוון שבמקרים רבים של רשלנות רפואית יש הפסדים נלווים לרבות אובדן שכר, עלות הטיפול ועלויות כספיות רבות אחרות. על מנת להעריך במדויק מה יהיו העלויות הללו למשך שארית חייה של הנפגעת מהרשלנות.  מאמרים נוספים בנושא רשלנות רפואית באבחון סרטן: